— Agilent bioanalyzer  —


Az Agilent 2100 Bioanalyzer mikrofluid technológiát alkalmazó automata gélelektroforézis készülék, melyen a mérés elektrokinetikus mikrokapilláris elven működő LabChipeken történik. A targetspecifikus chipeken DNS, RNS és protein minták vizsgálata van lehetőség. A Labchipek welljeibe egyszeri pipettázással bejuttatott minták (10-12/chip - applikációtól függően) a zárt chip kazettában automatikusan festődnek, innen egymás után a mérőkapillárisba jutnak, ahol a minta komponensei a kombinált elektrokinetikus-elektroforetikus elválasztás során méretüknek megfelelő sorrendben áthaladnak a lézerdetektor előtt. A kapott jelek digitálisan kerülnek rögzítésre és real-time elektroferogram, szimulált gélkép és adattáblázat formájában jelennek meg. Az adatok egyszerűen transzportálhatók, archiválhatók. Az egység tartozéka a vezérlő számítógép, értékelő szoftver, applikációs fecskendő állvánnyal, chip-rázógép, stopperóra. Az Agilent 2100 Bioanalyzer alapkiépítésben DNS, RNS és fehérjék méretének, tisztaságának és mennyiségének meghatározására alkalmas, a klasszikus gélelektroforézishez képest nagyságrendd(ekk)el nagyobb érzékenységgel és nagyságrenddel kisebb mintamennyiséggel, automatizálva, digitális, archiválható eredményeket generálva, rövid mérési idővel. Kezelése rendkívül egyszerű, és a zárt festési technológiának köszönhetően környezet- és egészségvédelmi szempontból maximális biztonságot nyújt.

A mintaspecifikus chipekhez standardizált, ready-to-use reagensek tartoznak, melyekkel a mérés nagy pontossággal, reprodukálhatóan hajtható végre, minimális kezelői beavatkozással.

A készülékhez kapható kitek: DNA 1000, DNA 7500, DNA 12000, High Sensitivity DNA, RNA 6000 Nano, RNA 6000 Pico, Small RNA, Protein 80, Protein 230, High Sensitivity protein 250.